ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο καλύτερος οργασμός συμβαίνει όταν φοράς κάλτσες!11 άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το σεξ που δεν ξέρεις

adv

 


Διάβασε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανακαλύψαμε για το σεξ. Περιλαμβάνουμε τα πάντα, από το γιατί το να φοράς κάλτσες είναι πιο σέξι από τα εσώρουχα μέχρι το πώς δημιουργήθηκαν οι δονητές και ότι το πέος μπορεί να πάθει κάταγμα.  

  1. Σχεδόν το 10% όλων των ονείρων περιλαμβάνουν σεξ

Σχεδόν ένα στα δέκα όνειρα περιέχει κάποιο σεξουαλικό περιεχόμενο και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου. Υπήρχαν όμως κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων: Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά όνειρα για πολιτικούς, διασημότητες ή τους πρώην τους, ενώ οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ονειρεύονται σεξ με πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα. 

χαρούμενο ζευγάρι αγκαλιάPIN IT

  1. Ένας πονοκέφαλος μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει να έχεις περισσότερη διάθεση

Σε αντίθεση με το δημοφιλές κλισέ «Όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο», μια μελέτη διαπίστωσε ότι δεν αποφεύγουν όλοι οι πάσχοντες από πονοκέφαλο τη σεξουαλική δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, οι πάσχοντες από ημικρανίες ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Wake Forest και τους συναδέλφους τους. Γιατί; «Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η σεξουαλική επιθυμία και οι πονοκέφαλοι ημικρανίας μπορεί να επηρεάζονται από την ίδια χημική ουσία του εγκεφάλου», δήλωσε ο Timothy Houle, Ph.D., επικεφαλής συγγραφέας και ερευνητικός επίκουρος καθηγητής αναισθησιολογίας. 

3.Θέλεις έναν οργασμό; Άφησε τις κάλτσες σου 

Ξέχασε τα εσώρουχα: Αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να έχεις οργασμό, αφήσε τις κάλτσες σου κατά τη διάρκεια του σεξ, λέει έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Groningen. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ακριβώς λειτουργεί αυτό, αλλά μια θεωρία είναι ότι για να έρθεις σε οργασμό, πρέπει να είσαι εντελώς χαλαρή και χωρίς άγχος και τα κρύα πόδια μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα να μπεις πραγματικά στο σεξ, ειδικά για τις γυναίκες, λέει η Fran Walfish, Ph.D, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας. 

 
PIN IT

  1. Το σημείο G υπάρχει… μόνο που δεν υπάρχει

«Το σημείο G είναι μια λανθασμένη ονομασία, καθώς αυτό που θεωρούμε “σημείο” δεν είναι μια διακριτή ανατομική οντότητα», λέει η Harris. «Αντίθετα, πρόκειται για μια περιοχή του σφουγγαριού της ουρήθρας που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για πολλούς ανθρώπους. Αλλά τα σώματα και η διέγερση είναι πολύπλοκα και δεν υπάρχει καμία σίγουρη τεχνική, ή έστω ερωτογενής ζώνη, που να λειτουργεί για όλους». Οπότε βασικά μπορεί να έχουμε ένα σημείο που αναγνωρίζεται ως σημείο G, αλλά δεν είναι σημείο και δεν θα λειτουργήσει το ίδιο για κάθε γυναίκα.  

  1. Οι άνδρες μπορούν να έρθουν σε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση

Ο οργασμός και η εκσπερμάτιση είναι δύο διαφορετικές φυσιολογικές αντιδράσεις στους άνδρες. «Ενώ η εκσπερμάτιση γενικά συμπίπτει με τον οργασμό, στην πραγματικότητα τα δύο συμβαίνουν σε ταχεία διαδοχή με τον οργασμό να έρχεται λίγο πριν την εκσπερμάτιση και να εξασθενεί κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης», λέει η Xanet Pailet, σεξουαλική εκπαιδεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου Living an Orgasmic Life. «Οι άνδρες μπορούν να μάθουν να διαφοροποιούν μεταξύ των δύο και να έχουν οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση». 

  1. Οι δονητές αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά ως ιατρική συσκευή

Ο δονητής εφευρέθηκε το 1869 ως θεραπεία για την «υστερία» ή τις μυστηριώδεις «γυναικείες διαταραχές», σύμφωνα με την Allison. Κάθε φορά που μια γυναίκα ανέφερε ότι ήταν διανοητικά ή συναισθηματικά αναστατωμένη -κάτι που ήταν αρκετά συνηθισμένο, χωρίς να αποτελεί έκπληξη-, θεωρούνταν ασθένεια. Η θεραπεία; Η χρήση ενός μεγάλου, ατμοκίνητου οργάνου για μασάζ στα γεννητικά όργανα με στόχο την πρόκληση «υστερικού παροξυσμού», ο βικτωριανός όρος για τον οργασμό. 

PIN IT

7.Το ωάριο επιλέγει το «νικητήριο» σπέρμα 

Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται τη σύλληψη ως έναν αγώνα δρόμου προς το ωάριο, όπου το ταχύτερο σπερματοζωάριο κερδίζει και θα περάσει τα γονίδιά του στο μελλοντικό μωρό. Αυτό είναι ένα από εκείνα τα σεξουαλικά «γεγονότα» που πρέπει να ξεχάσεις, λέει η Jill McDevitt, ειδική στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και σεξολόγος του CalExotics. «Η αφήγηση είναι προκατειλημμένη με τον πολιτισμικό μας φακό σχετικά με τους άνδρες που είναι ανταγωνιστικοί του ωαρίου, ενώ το ωάριο κάθεται παθητικά», λέει η ίδια. «Στην πραγματικότητα, τα ωάρια έχουν εξελιγμένους βιολογικούς μηχανισμούς που επιλέγουν ενεργά ποιο σπέρμα θα αφήσουν να εισέλθει και δεν είναι πάντα το πρώτο που θα φτάσει». 

  1.  Η πιο δημοφιλής σεξουαλική φαντασίωση δεν είναι αυτό που νομίζεις

Τι ακριβώς φαντασιώνεται ο κόσμος περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα; «Η πιο δημοφιλής σεξουαλική φαντασίωση μεταξύ των Αμερικανών σήμερα είναι το σεξ με πολλούς συντρόφους ή το ομαδικό σεξ, ακολουθούμενο από το BDSM, την καινοτομία/περιπέτεια και το σεξ ταμπού/απαγορευμένο», λέει ο Lehmiller. 

  1. Το πέος και ο κόλπος αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των ερωτογενών ζωνών

«Ολόκληρο το σώμα είναι ικανό για ευχαρίστηση και διέγερση, οπότε το να επικεντρώνεται το σεξ αποκλειστικά στα γεννητικά όργανα μπορεί να οδηγήσει σε “πίεση απόδοσης”», λέει η Darnell. Αντί να εστιάζεις κατευθείαν στα γεννητικά όργανα, αφιέρωσε χρόνο για να διεγείρεις όλο το σώμα διεγείροντας παντού, συμπεριλαμβανομένων των άκρων και του κορμού. «Το να πηγαίνετε κατευθείαν στα γεννητικά όργανα δεν είναι πάντα ευχάριστο συναίσθημα και σε πολλές περιπτώσεις είναι η αιτία του μη ικανοποιητικού σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις», λέει. 

PIN IT

10. Μπορείς να σπάσεις ένα πέος

Το να πάθει κάποιος κάταγμα στο πέος είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Είναι σχετικά σπάνιο, αλλά αξίζει να το συζητήσεις με τους σεξουαλικούς συντρόφους σου, καθώς υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνετε για να προστατευτείς από αυτόν τον τραυματισμό. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατάγματος του πέους συμβαίνει όταν το ζευγάρι αλλάζει θέση ενώ το πέος σε στύση βρίσκεται ακόμα μέσα στον κόλπο», εξηγεί ο Zuckerman. «Αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε θέση, σας συμβουλεύω να αποσύρετε πρώτα πλήρως το πέος από τον κόλπο». Η εξαιρετικά επιθετική άντληση μπορεί επίσης μερικές φορές να οδηγήσει σε κάταγμα πέους, προσθέτει.

11. Το σεξ είναι ισχυρό φάρμακο

Το να έχεις μια ευτυχισμένη, τακτική σεξουαλική ζωή δεν είναι μόνο καλό για τη διάθεσή σου, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρκίνου και αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά απροσδόκητα οφέλη του σεξ για την υγεία. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το καλό σεξ μειώνει τα επίπεδα του στρες, βελτιώνει την ισορροπία των ορμονών και μετράει ακόμη και ως μια μικρή άσκηση. 

Διάβασε επίσης:

Ο ήλιος κάνει καλό στη σεξουαλική μας υγεία- Άλλα 8 οφέλη που δεν ήξερες ότι προσφέρει

Τα memes στα social media μπορούν να «απαλύνουν» τις συμβουλές όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα, όπως η υγεία -συμπεριλαμβανομένου του meme που μας υπενθυμίζει να πίνουμε νερό και να βγαίνουμε συχνά στο φως του ήλιου. Οι άνθρωποι και τα φυτά έχουν πολλά κοινά, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι χρειαζόμαστε το φως του ήλιου για να ευδοκιμήσουμε.  

Ένας βασικός λόγος είναι ότι το ηλιακό φως είναι γνωστό ότι αποτελεί την καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης D, την οποία ο άνθρωπος χρειάζεται για να διατηρήσει υγιή οστά και δόντια και να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων, αλλά το ηλιακό φως έχει και άλλα οφέλη για την υγεία. Ακούσαμε τις συμβουλές των γιατρών και σου δίνουμε αυτόν τον κατάλογο με τα σημαντικότερα οφέλη του ηλιακού φωτός για την υγεία. 

ήλιος κοπέλαPIN IT

Τα οφέλη του ηλιακού φωτός για την υγεία: 

  1. Το ηλιακό φως παράγει σεροτονίνη

Οι περισσότεροι έχουν βιώσει την εμπειρία να αισθάνονται θλιμμένοι και τεμπέληδες σε μια γκρίζα μέρα και χαρούμενοι και ενεργητικοί σε μια ηλιόλουστη μέρα. Αυτό οφείλεται στη σεροτονίνη ή στην έλλειψή της. «Η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους και να αυξήσει τα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας», εξηγεί ο Grant Radermacher, DC, χειροπρακτικός στο Ουισκόνσιν, ο οποίος εξηγεί ότι η σεροτονίνη ρυθμίζει τη διάθεση και βοηθά στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού σας, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και, με υγιή ύπνο, μας κάνει λιγότερο πιθανό να αισθανόμαστε πεσμένοι ή κακόκεφοι).