ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανευρωπαϊκή κατακραυγή: Η αλήθεια για το μοιραίο αεροσκάφος και η κίνηση που μόνο η Ελλάδα δεν είχε κάνει-Τι συμβαίνει με τα αεροσκάφη

adv

 


Σχεδόν πενήντα χρόνια μετρούν αρκετά πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει η χώρα μας για τη πυρόσβεση.

Η πτώση του Canadair CL–215 το οποίο επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πληρώματός του, δύο Ιπταμένων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, ηλικίας 34 και 27 ετών.

Για ποιο λόγο η Ελλάδα τα κρατάει ακόμη;

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πόσο ετών ήταν το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου γινόταν την περίοδο 1969 – 1990.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετάνε πάνω από 45 χρόνια και κάτω από δύσκολές συνθήκες. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που πετά ακόμα τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, ενώ όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα έχουν αποσύρει.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, κύρια αποστολή του είναι η αεροπυρόσβεση, αλλά χρησιμοποιείται και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Έχει τη δυνατότητα λήψης 5.000 λίτρων νερού σε δώδεκα δευτερόλεπτα. Φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.