ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Οικογενειακή τραγωδία: 5 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με τον πατέρα τους μέσα στο σπίτι τους – Σώθηκε η μητέρα

adv


 Πέντε αγόρια και ο πατέρας τους κάηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η μητέρα κατάφερε να διαφύγει σώα και αβλαβής

Η σύζυγος του άνδρα, μητέρα των αγοριών, διέφυγε σώα από την ιδιοκτησία στο Russell Island, μια μικρή κοινότητα περίπου 60 χιλιόμετρα (40 μίλια) νοτιοανατολικά του Μπρίσμπεϊν, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Mat Kelly. Η κα Samantha Stephenson, 28 ετών, βρισκόταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή της πυρκαγιάς, αλλά κατάφερε να διαφύγει σώα και αβλαβής, ανέφερε η αστυνομία.

Τα αγόρια ήταν 11, 10, 4 τα δίδυμα και 3 χρονών ο μικρότερος.

Ασύλληπτη τραγωδία: Κάηκαν ζωντανά 5 παιδιά μαζί με τον πατέρα

«Είναι τρομερά συναισθηματικά ταραγμένη αυτήν τη στιγμή» δήλωσε ο Kelly στους δημοσιογράφους στην κοντινή πόλη Redland Bay, προσθέτοντας ότι η γυναίκα «έχασε ολόκληρη την οικογένειά της».

«Είναι πραγματικά τραγικό. Πρόκειται για νεαρά αγόρια που θα μπορούσαν να γίνουν άνδρες στο μέλλον και ένας άνδρας έχασε και αυτός τη ζωή του» είπε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι το σπίτι κατέρρευσε λόγω της πυρκαγιάς και ότι επηρεάστηκαν κάποιες κοντινές κατοικίες.

Εννέα άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.

Τουλάχιστον 20 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με την πυρκαγιά, ανέφερε το Australian Broadcasting Corporation.

Ο Ricky Hale, 83 ετών, είπε ότι άρπαξε ένα λάστιχο και προσπάθησε να σταματήσει την εξάπλωση της φωτιάς σε άλλα σπίτια.

«Οι φλόγες ήταν τόσο υψηλές που μέσα σε μια ώρα, το σπίτι είχε εξαφανιστεί. Ήταν τρομερό, τρομερό» είπε.

«Δεν είχαν καμία ελπίδα, καμία ελπίδα να βγουν έξω. Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα» είπε στο abc.net.au.

Στις 11:30 π.μ., ένα από τα τρία σπίτια εξακολουθούσε να φλέγεται, με τους πυροσβέστες να δυσκολεύονται να φτάσουν στις φλόγες λόγω της πεσμένης στέγης, δήλωσε ο John Cawcutt, βοηθός επίτροπος του QFES.

«Με την οροφή να έχει πέσει, είναι πολύ δύσκολο να εισέλθει το νερό και να σβήσει πλήρως τη φωτιά, οπότε αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα είμαστε εκεί για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο κος Cawcutt.