ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το μυστικό για να το κάνετε να ξεμυρίσει στο λεπτό

adv

 


Ολα σχεδόν τα σπίτια διαθέτουν μπάνιο που έχει παράθυρο… εάν όμως δεν έχει διαβάστε το μυστικό που θα το κάνει να ξεμυρίσει στο λεπτό.

Αρκετά σπίτια δεν διαθέτουν αυτό το προνόμιο του παραθύρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μυρίζει περισσότερη ώρα από ότι θα μύριζε, αν είχε δικό του παράθυρο.

Τι συμβαίνει με τη μυρωδιά των μπάνιων που δεν έχουν παράθυρο

Μάλιστα, αυτή δεν πρόκειται για μια απλή μυρωδιά, αλλά για μια έντονη μυρωδιά. Πέρα από αυτό, η έλλειψη παραθύρου στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού, μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερη υγρασία, αλλά και να δημιουργήσει μούχλα στους τοίχους.

Πώς θα κάνετε να ξεμυρίσει το μπάνιο που δεν έχει παράθυρο

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, αν το μπάνιο του σπιτιού σας δεν διαθέτει κάποιο παράθυρο:

Μετά από κάθε χρήση του μπάνιου σας για ντουζ ή και για λούσιμο, πρέπει να απλώνετε τις πετσέτες και τα πατάκια σας στο μπαλκόνι. Έτσι, θα στεγνώσουν καλά. Καλό θα ήταν να πραγματοποιείται αλλαγή πετσετών για τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, προτείνεται και το άνοιγμα της κουρτίνας του μπάνιου για την απομάκρυνση της υγρασίας. Έπειτα, θα πρέπει να την κλείσετε για να στεγνώσει και η κουρτίνα.

Ο ενεργός άνθρακας, ο οποίος παράγεται βιομηχανικά από τις αρχές του περασμένου αιώνα αποτελεί υλικό – κλειδί. Πρόκειται για μια ένωση, με χρησιμότητα στην ιατρική, τη φαρμακευτική, καθώς και σε άλλες επιστήμες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γρήγορη απομάκρυνση οσμών. Βάλτε λίγο ενεργό άνθρακα μέσα σε ένα δοχείο και αφήστε το στο μπάνιο σας. Καλό θα ήταν να το τοποθετήσετε σε ένα ωραίο δοχείο, το οποίο θα διακοσμεί το μπάνιο σας. Το βέβαιο είναι πως θα κάνετε τη δουλειά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς όλες οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν μέσα σε λίγα λεπτά. Ενεργό άνθρακα για όποιον επιθυμεί να αγοράσει, μπορεί να βρει σε κάποιο pet shop ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πολύτιμο tip για όσους δεν έχουν παράθυρο στο μπάνιο τους και δεν θέλουν να υπάρχει μυρωδιά.