ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αρρενωπός και κούκλος με κουστούμι: 10 χρόνια μετά η Κοντσίτα της Eurovision μοιάζει με περιζήτητο γαμπρό

adv


 Η Κοντσίτα Βουρστ, η περσόνα του τραγουδιστή Τόμας Νόϊβιρτ, εκπροσώπησε την Αυστρία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2014 στην Κοπεγχάγη. Με το εντυπωσιακό τραγούδι της «Rise Like a Phoenix», κατέκτησε την πρώτη θέση με εξαιρετική αποδοχή από το κοινό, αφήνοντας πίσω της μια ιστορία που ο ίδιος ο Νόϊβιρτ είχε διαμορφώσει στο μυαλό του και την οδήγησε στην κορυφή του διαγωνισμού.

Η Κοντσίτα, αν και δεν ήταν γυναίκα στην ταυτότητά της, αυτοπροσδιοριζόταν ως drag queen από τον Νόιβιρτ, ο οποίος ήταν γκέι. Με την επιτυχία της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2014, η Κοντσίτα έφερε στην Αυστρία την πρώτη νίκη από τον διαγωνισμό του 1966. Ωστόσο, ο δρόμος του τολμηρού καλλιτέχνη άλλαξε αρκετά από τότε.

Ο τραγουδιστής συνεχίζει να πραγματοποιεί εμφανίσεις ως drag queen, αλλά πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε γυναικεία ενδύματα. Έχει εγκαταλείψει τον ρόλο της Κοντσίτα και συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις φορώντας ανδρικά ρούχα και τα δικά του μαλλιά. Επίσης, έχει λάβει μέρος ως κριτής σε τηλεοπτικά talent shows.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της πορείας του, μακριά από την αγαπημένη του περσόνα που κάποτε κατέκτησε την Ευρώπη.

Δεν μοιάζει πλέον γυναίκα: Η νέα εικόνα της νικήτριας της Eurovision, Κοντσίτα, μετά τη διάγνωση με HIV

Ήταν το 2014 όταν ο Τόμας Νόιβιρτ έγινε παγκοσμίως γνωστός όχι επειδή κέρδισε την Eurovision στην Κοπεγχάγη, αλλά επειδή εμφανίστηκε ως drag περσόνα με το όνομα Κοντσίτα Βουρστ και έφερε στην πρώτη θέση του διαγωνισμού την Αυστρία.

Η ίδια, εννέα χρόνια μετά δε θυμίζει σε τίποτα τον άλλοτε εαυτό της.

Συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος το 2018, έχει διαγνωστεί θετικός στον ιο HIV, που είναι ο ιός του AIDS και έκτοτε στη ζωή του έχουν αλλάξει πολύ, μαζί και η εμφάνισή του.

Σχετικά με τη νόσο ο ίδιος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν: «Ελπίζω να δώσω και σε άλλους ανθρώπους το θάρρος και να κάνω ένα βήμα εναντίον του στιγματισμού ανθρώπων που, μέσω της συμπεριφοράς τους ή των άλλων, έχουν μολυνθεί από τον ιό». Μάλιστα, την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος όπως είχε πει λαμβάνει τακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού εδώ και χρόνια.

Στις τελευταίες της αναρτήσεις δε, κατέστη σαφές πως πλέον προτιμά τις πιο αρρενωπές εμφανίσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την αλλαγή της Κοντσίτα:

Tags